Current Affairs 1 June 2018

Current Affairs 1 June 2018

Current Affairs 1 June 2018

Current Affairs 1 June 2018

1. Which bank has appointed M D Mallya as an additional independent director of the bank?

A. Yes Bank
B. IDBI Bank
C. ICICI Bank
D. Canara Bank

Answer: Option C

2. Which bank signed an agreement with SIDBI under which it will act as a preferred financial institution for giving loans to the small and medium enterprising customers?

A. SBI Bank
B. Axis bank
C. Yes Bank
D. Dhanalakshmi Bank

Answer: Option C

3. This state government has decided to notify ‘Rose-ringed parakeet’ as the state bird.

A. Jharkhand
B. Assam
C. Andra Pradesh
D. Telangana

Answer: Option C

4. Who was appointed as the President of the Indian Journalists Union (IJU)?

A. Sabina Indrajit
B. Amar Devulapalli
C. Mr. S N Sinha
D. K Sreenivas Reddy

Answer: Option B

5. Which of the following joined hands with National Commission for Women (NCW) to launch digital literacy programme in collaboration with Cyber Peace Foundation (CPF)?

A. Instagram
B. Google
C. Twitter
D. Facebook

Answer: Option D

6. ________ state has approved Minimum Support Price for various organic husbandry commodities in the state to defend the interest of the farming people

A. Rajasthan
B. Sikkim
C. Chhattisgarh
D. Uttarkhand

Answer: Option B

7. Which country organizing an International Conference on Trade -Related Aspects of Intellectual Property Rights (TRIPs) convention on Biological Diversity?

A. India
B. Singapore
C. Germany
D. Japan

Current Affairs 1 June 2018

Answer: Option A

8. Which Indian discus throw player retires from the game?

A. Anil Kumar
B. Navjeet Dhillon
C. Krishna Poonia
D. Vikas Gowda

Answer: Option D

9. This state government has decided to reduce the prices of petrol and diesel by Re 1.

A. Pondicherry
B. Kerala
C. Tamilnadu
D. Andra Pradesh

Answer: Option B

10. The third Home Affairs’ Dialogue between India and UK was held in ___________.

A. Bengaluru
B. Kolkota
C. Hyderabad
D. New Delhi

Answer: Option D

11. The joint Indo-Bangladesh Army Trekking Expedition to Nanda Devi started from which city?

A. Darjeeling
B. Guwahati
C. New Delhi
D. Shillong

Answer: Option C

12. _______ and India have agreed to set up a special task force to enhance property between the plan of action Islands Andaman and Nicobar and provinces in Sumatra Zone

A. Indonesia
B. Nepal
C. Iraq
D. Netherland

Answer: Option A

13. Who has been appointed the new General Officer Commander-in-Chief (GOC-in-C) of Northern Command (Indian Army)?

A. Ranbir Singh
B. Sarath Chand
C. Devraj Anbu
D. Manoj Mukund Naravane

Answer: Option A

14. FB set to launch WhatsApp Pay with how many major banks in India?

A. 3
B. 5
C. 4
D. 8

Answer: Option C

15. Name the only Indian who has featured in the top 30 global CEOs list released by Barron’s?

A. Aditya Puri
B. Chanda Kochar
C. Azim Premji
D. Mukesh Ambani

Answer: Option A

16. NMDC, NLC and an Australian firm to develop R&D facility of which state?

A. Bihar
B. Karnataka
C. Tamil Nadu
D. Haryana

Answer: Option C

 

PDF ON REQUEST 

Leave a Reply

Close Menu